Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μιας και σε δύο εβδομάδες περίπου μπαίνει το καλοκαιράκι και όλοι θα θέλαμε να είχαμε ένα δροσερό και γευστικό παγωτό ανά πάσα στιγμή θα πρότεινα μια γρήγορη και σχετικά εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο παγωτό από τα χεράκια σας!!!!

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΓΩΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ:
  • 3-4 κρόκοι αβγών χτυπημένοι
  • 250 ml πλήρες γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτάλι σούπας κονιάκ
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
  • 600γρ. φρέσκια κρέμα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 1 κουτάλι σούπας κονιάκ 

 ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
  • τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
  • τριμμένα αμύγδαλα
  • σοκολάτα ριμμένη
  • μπισκότα και ότι άλλο εσείς θέλετε
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ
  2. Ζεσταίνουμε την φρέσκια κρέμα ελαφρά μαζί με το γάλα και την ανακατεύουμε με το μίγμα των αβγών
  3. Βάζουμε το μίγμα σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού το μίγμα ζεσταθεί καλά (αλλά όχι να κοχλάσει), το αποσύρουμε από την φωτιά.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει. το βάζουμε σε μπολ και κατευθείαν στην κατάψυξη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Πριν το ξαναβάλουμε στην κατάψυξη, μπορούμε να μοιράσουμε το παγωτό στα δύο και να προσθέσουμε τις γεύσεις που προτιμάμε βανίλια-κακάο-φρέσκια μαρμελάδα φράουλας-λικέρ ή ότι άλλο θέλουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 : Στη συνταγή αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά με κρέμα ή τα υλικά με γάλα. Η παρασκευή με το γάλα θα πρέπει κατά τη διάρκεια που το παγωτό καταψύχεται να το βάζουμε και να το χτυπάμε στο μίξερ όχι μια φορά αλλά τρεις.

ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ-ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ-ΜΠΑΝΑΝΑΣ-ΠΑΦΩΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ....


όλα τα παραπάνω αποτελούν αντίγραφα από το TASTE AND STYLE της  real τεύχος #9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου